top of page

BØGER

Tredje, nervepirrende krimi i serien om efterforskeren Thomas Nyland.

 

En trykkende varm sommeraften bliver en 3-årig dreng bortført fra en tankstation i København. Kort efter finder politiet det stærkt mishandlede lig af en midaldrende kvinde i en lejlighed på den anden side af gaden. Mystiske lyde, papirark med blyantsstreger og et gammelt kassettebånd med gruopvækkende optagelser leder efterforskerne i retning af et brutalt ritual.

 

"Jens Østergaard har potentiale til at blive Danmark næste store krimistjerne."
* * * * * Århus Stiftstidende

 

“Østergaard evner at skrive små, korte nærmest filmiske scener, give figurerne liv og nerve og samtidig skabe en effektiv og underholdende krimifortælling.”

* * * * Bogliv

 

"Den bedste af Østergaards romaner hidtil. Hvis man er lidt træt af de typiske krimihelte, der kan tæve hvem som helst og klare hvad som helst – så kan man roligt studere Thomas Nyland."

Vejle Amts Folkeblad

 

"Spændende ... hæsblæsende ... fængende fra første side. På niveau med Jussi Adler-Olsen." Bibliotekernes Lektørudtalelse

RITUALET

Anden, selvstændige bog serien i om efterforskeren Thomas Nyland.

 

En politimand og en 6-årig pige forsvinder sporløst efter en voldsom trafikulykke på en øde landevej. Thomas Nyland får til opgave at finde dem begge, og hans søgen leder ham til et faldefærdigt hus på Lolland, hvor pigen har boet sammen med sin mor. Her finder han en række foruroligende videoklip og opdager, at pigen og hendes mor har været på flugt. Men fra hvem?

 

"En intens stemning af okkult og dæmonisk uhygge ... som at se de mest urovækkende afsnit af Twin Peaks."

Weekendavisen

 

"Det eminente ved fortællingen er, at den bevæger sig på den spindelvævs-tynde tråd, der hænger mellem galskaben og virkeligheden."

* * * * * Fredericia Dagblad

 

“En helt igennem fantastisk bog. Er slet ikke til at slippe igen."

* * * * * Krimifan.dk

 

"Krimi af internationalt snit. Som læser ånder man først op, når sidste linje er læst. Ikke for sarte sjæle."

Bibliotekernes lektørudtalelse

DRENGEN OG DÆMONEN

Første bog i serien om efterforskeren Thomas Nyland.

En bleg og mishandlet pige falder om på gaden på Vesterbro i København. I en lejlighed i nærheden er en ung mand blevet myrdet med et primitivt, hjemmelavet spyd. Den erfarne efterforsker Thomas Nyland bliver sat på sagen, og snart dukker drabsmanden frem af natten igen - med store personlige følger for Thomas.

“En debut langt ud over det sædvanlige. Hæsblæsende, spændende, overraskende og anderledes. Fortælleteknisk et mesterstykke."
* * * * * Horsens Folkeblad

“Nervepirrende jagt på morder. Får med nerve og empati leveret en spændende og spændstig historie.”
* * * * Ekstrabladet

"Hvornår kommer der mere fra Østergaards velskrivende hånd?”
* * * * Kultunaut

DRAGEN SANGEREN HELTEN

* * * VINDER AF KRIMIDYSTEN 2013 * * *

Jakob vender tilbage til Skagen efter at have været væk i 28 år. Hans far har tilsyneladende begået selvmord ved Den Tilsandede Kirke – i det område, hvor Jakobs søster forsvandt en skæbnesvanger januardag.

Line vandt i sommeren 2013 konkurrencen Krimidysten, hvor forfatterne Inger Wolf, Michael Lycke og Jens Østergaard kæmpede om at skrive den bedste kriminovelle ud fra tre kriterier, som brugerne af websitet Krimifan.dk havde bestemt: Gerningsstedet skulle være den Tilsandede Kirke ved Skagen, mordvåbnet en saks og offeret en realitystjerne.

LINE (GRATIS NOVELLE)

Anker 1
Anker 2
Anker 3
Anker 4
bottom of page