top of page

Jeg er en dansk krimiforfatter og manden bag krimiserien om Thomas Nyland fra Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet.​

 

Jeg debuterede i 2012 med krimien Dragen Sangeren Helten, der kombinerer den klassiske, skandinaviske krimi med gamle heltedigte og folkesagn. Egentlig skulle bogen have haft den dansk/russiske forsker Natalja Rudova i hovedrollen, men fordi bogen startede med et mord, blev jeg nødt til at skrive en politimand ind i historien.

 

Politimanden hed Thomas Nyland, og han var tænkt som en mindre birolle, men efterhånden som handlingen skred frem, maste han sig ind i flere og flere kapitler, indtil han til sidst havde bemægtiget sig historien.

 

Da jeg satte mig til at skrive krimigyseren Drengen og Dæmonen gik det op for mig, at Thomas Nyland heller ikke kunne holde sig ude af den historie, og snart blev det, der skulle have været to helt selvstændige bøger, i stedet til begyndelsen til en krimiserie.

Jeg er født 1979 i Aarhus og er vokset op i henholdsvis Aarhus og Fredericia.

 

Jeg er uddannet journalist og har en baggrund som radiovært i Danmarks Radio, kulturjournalist, redaktør, redaktionschef og kommunikationsrådgiver.

OM MIG

Mine krimier kredser om det, der har fascineret mig hele mit liv: Mytologi, mysterier, musik, historie, kunst, tro og overtro. Jeg bestræber mig altid på at skære al fedt fra en historie og servere den i sin reneste form.

 

Jeg skriver først og fremmest for at underholde - men også for at blive klogere på de emner, der optager mig. Som en lille bonus oven i underholdningen, naturligvis ;-)

bottom of page